Предпоследната крачка. Историята на Кирил Николов - Дизела
Автор: Богдан Русев
Обем: 228 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Вакон"
Мека подвързия
Дата на включване: 2020-07-05
Нашата цена: 16.38 лв
 

Кирил Николов е най-успешният български състезател по спортно ориентиране, многократен държавен и балкански шампион, европейски сребърен медалист и носител на многобройни първи места от най-големите клубни състезания по ориентиране в света.

Дизела е легенда в планинското бягане, известен с изкачването на 5-те най-високи планински върхове в България за по-малко от 24 часа и първото пробягване на планинския маршрут Ком-Емине за по-малко от пет денонощия.

Но Кирил Николов-Дизела е много повече от професионален атлет. Вдъхновител за всички, които не вярват в думата “невъзможно”. Мотиватор за хората, които мечтаят да надскочат не само средата си, но и самите себе си. Водач в пътуването, което никога не свършва.

Това е неговата история. Поне засега.

Върховете, като начин на живот “Да „изкачвам върхове“ отдавна е престанало да бъде самоцел. За мен най-важно е как се „изкачва върхът“, каква история може да се разкаже около „изкаването“, какъв опит мога да предам на другите след мен от това „изкачване“ и каква следа оставям след себе си. Когато имам цел или връх, който искам да покоря, на първо място се опитвам да бъда креативен, а не само да следвам вече прокараните от тези преди мен пътеки. Все по-често обръщам поглед към върхове, които не са били изкачвани от познат човек, от когото мога да почерпя опит или да поискам съвет. Но въпреки това в такива случаи съм по-скоро склонен да пробвам и да „изкача върха“, отколкото да си кажа, че е невъзможно. Любопитството, сремежът да се развивам, самокритичността са само част от нещата към които се стремя всеки ден. Именно тези неща са моите върхове и съсредоточавайки се върху тях, успявам да постигна целите, които си поставям, някои по-лесно, други по-трудно. Това, което искам да отправя като послание е: Бъдете изобретателни и създавайте нови неща, но дори да сте си избрали да бъдете последователи, то поне бъдете последователи на най-добрите в света. За travel&extreme Explorer

Богдан Русев е работил като главен редактор на списанията “Eгоист”, “Една седмица в София” и “Light”. Бил е творчески директор на водещи рекламни агенции, сценарист и консултант на телевизионни предавания. Автор е на няколко сборника с разкази, две книги за деца, първият български аудиосериал и романите “Ела при мен” (2007), “Къщата” (2008) и “Туристът” (2010). Всичките му романи са преведени и издадени в чужбина, а разказите му са публикувани в списание Granta, сборника Twenty Contemporary Bulgarian Storytellers и редица водещи български печатни издания.

Книгата “Предпоследната крачка” е първата му биография.

  

Изберете търсенe по

Изберете метод на търсене: Всички думи (и)   Някои думи (или)

Въведете текст за търсене:

Художествена литература

Издателство ХуЛите