Кино и други изкушения
Автор: Божидар Манов
Обем: 542 стр.
Формат в мм.: 160х210
Издател: ИК "Аскони-издат"
Мека подвързия
Дата на включване: 2008-11-25
Нашата цена: 13.50 лв
 

Тази книга трябваше да се казва Folder: Razni. Защото текстовете в нея са писани по различен повод и в различно време, публикувани са в различни вестници и списания. И са останали съхранени в директория Razni върху твърдия диск на компютъра ми. Сега някои от тях напускат това леговище на думи и се появяват заедно, подредени според хронологията на създаването им.

Ако денят си личи по заранта, това не важи за заглавието. То може да е ароматно и вкусно, привлекателно и обещаващо, ала пак да не върши работа, ако подлъгва читателя или го повежда в невярна посока. Тъкмо за заглавието Лесинг казва, че „не трябва да е като меню в ресторант и да изрежда всички ястия в кухнята", а само да подсказва какви аромати и вкусове можем да очакваме.
Тъй като не съм „кулинар" от ранга на Лесинг, доверих се на твърдия диск и реших Folder: Razni да бъде буквално преведено като Папка: Разни.

Ала тогава се появи познатото професионално изкушение да вмъкна и някои текстове за кино - нали това е основната ми професия и всекидневно занимание повече от 30 години. И се наложи пак да променям заглавието. Така се появи сегашното "Кино и други изкушения".

Всеки може да чете книгата както намери за добре.
Или дори да не я разлисти.

Божидар Манов

  

Изберете търсенe по

Изберете метод на търсене: Всички думи (и)   Някои думи (или)

Въведете текст за търсене:

Художествена литература

Издателство ХуЛите