цена: 10.00 лв.

Под пясъчната риза на брега

Под пясъчната риза на брега
с тихи пръсти слънцето заслиза,
съзрял игрива рибка във вода
гладно котаракът се облиза.

цена: 11.00 лв.

На обич орисана

За нея поезията е любов, а любовта е поезия. Прелиствайки страниците на тази нова книга, аз се радвам на всяко ново стихотворение, на всеки поетичен образ, на всяка нова крачка по пътя й - пътя на истинската поезия. Използвайки магията на думите, тя изпълва душите ни с вяра, надежда и любов, без които животът е празен и непълен.

Евтим Евтимов

цена: 10.00 лв.

Делникът на един безделник

Започна моят атомен разпад -
додето хапвах ребърца със гъби,
се счупи седми горен кътник - най-отзад,
а беше зъб! - по-зъб от всички зъби.

цена: 7.00 лв.

Състояния

Между хайку поезията и хайга изкуството има една основна прилика - и двете се фокусират върху малките чудеса в живота. Именно тяхното съчетание представя русенската писателка Габриела Цанева в най-новата си книга - “Състояния”.

цена: 7.00 лв.

Авторът и Автора

Едва ли има българин, останал в страната си през годините на неслучващия се преход, който поне веднъж да не е помечтал да избяга далече от нея. Някои го направиха. И много от тях, без да изгарят мостовете след себе си, се оказаха самотни чужденци не само в чужбина, но и в своята България.

Ганка Филиповска

цена: 7.00 лв.

Въглени за късна есен

Късна е тази книга на Роси Савова, но затова пък е събрала мъдростта и опита на няколко житейски сезона. Тази толкова женска поезия е приютила в себе си и топлината на семейното огнище, и всички среднощни съмнения, и цялата болка на живота.

Ники Комедвенска

( стр. 4 от 9 )«« ...123456789 ...»»

Художествена литература

Издателство ХуЛите