цена: 8.00 лв.

Мисия Нефертити

В сборника с повести и разкази на Катя Вангелова привнесените фантазийни образи са в мирно съжителство с митологическите и историческите, а този факт е подчинен на обединяващото послание - стремежът към хармония в общочовешки и общовселенски смисъл.

Станка Бонева

цена: 6.00 лв.

Отвесно време

Душата ми е пожелала свободата
Тялото й се съпротивлява
Духът ми се е свил
в бутилката

цена: 12.00 лв.

Зад плета

На кого не му се е приисквало поне веднъж да надникне зад плета на съседите и да зърне разголените им драми и комедии, старателно пазени от чужди очи? Тази книга прави точно това, и то по най-добрия начин – с много смях. Написана е на естествен и свеж език, изтъкан от хумор.

Ганка Филиповска

цена: 7.00 лв.

И аз ще се науча да изгрявам

Не че е важно каква точно физика стои зад поезията, никак даже... Но се изкушавам да възкликна пред килограмите и сантиметрите на това изгряващо момиче Соня Георгиева: Господи, на такава оскъдна територия от кости и плът си дал такава необятна чувствителност към доброто и светлината!

Камелия Кондова

цена: 5.00 лв.

Като дива река

Златина идва от злато – златото на душата, душата – духът на поезията. Личи й от пръв поглед, от косата, златната, до сянката – сребърната. Ангелите й шептят и тя им отговаря – в стихове и рими. Тревожни стихове в тревожно-нежни рими.

Калин Илиев

цена: 7.00 лв.

Големите момичета не плачат

Ти, скъпи читателю, за всеки случай се въоръжи с носна кърпичка. На мен се случи, ще се случи и на теб да си поплачеш над някое стихотворение. Защото поезията на Мая Попова умерва право в сърцето – а от сърцето до сълзата пътят е повече от кратък.

Камелия Кондова

( стр. 3 от 9 )«« ...123456789 ...»»

Художествена литература

Издателство ХуЛите