След като се зареди страницата с избраната книга, чрез натискане на бутона "поръчайте тази книга" може да прибавите конкретното заглавие към вашата поръчка. Съдържанието на поръчката се появява веднага след добавяне на книгата.
От всяка една страница в разделите на книжарницата чрез натискането на бутона в зелената лента "вашата поръчка", може да редактирате заявката си. Ако желаете може да променяте количеството на поръчаните книги. Заглавията които впоследствие сте решили, че не желаете да закупите, могат да бъдат изтрити, като промените количеството на "0" (нула).
Ако в поръчката ви не се натрупват книги и при натискане на "поръчайте тази книга" таблицата е празна, това означава, че компютъра ви не е конфигуриран да приема бисквитки (cookies) и следва да ги включите. Ако не знаете как - пишете ни.
Следващата стъпка е да попълните данните необходими за доставката. Правилното посочване на вашето местонахождение и e-mail са изключително важни, за да получите коректно потвърждение по електронна поща.

След като изберете вашето местонахождение и начин на доставка, ако избрания от вас метод не е валиден за вашето местоположение или има разминаване между локацията и реално попълнения от вас адрес, поръчката не се изпълнява, докато не се свържем с вас.

Поръчките от раздел "Художествена литература" се обработват и изпълняват от екипите на "Българска книга". Всички поръчки за София се доставят от собствени куриери на следващия работен ден след заявката, като цената е 0.99 лв за пратка. София се обслужва само в рамките на околовръстното, както и Княжево и Горна Баня. Услугата НЕ обслужва Бенковски, Бусмaнци, Враждебна, Казичане, Кубратово, Негован, Световрачане, Чепинци и районите между околовръстното и Витоша.

Поръчки за по-големите градове в страната се изпълняват от куриерска фирма D&D на твърда преференциална цена от 3.60 лв за пратка. Обслужват се градовете посочени в списъка по-долу, както и селата им в радиус от 10 км. Включени са и райони на София, които не се покриват от куриерите на "Българска книга". Тези поръчки се изпълняват до два работни дни след заявката.
» вижте населените места на цена 3.60 лв/пратка: 

Всички останали населени места в България, които не са включени в списъка за ниско тарифна доставка по-горе, се обслужват от куриерите на D&D на цена от 5.90 лв/пратка, като поръчките се изпълняват в рамките на 2 до 5 работни дни.

Поръчките от раздел "Автори от ХуЛите" се обработват и изпълняват от нас и се доставят от куриерите на "Speedy". Цената на доставката в „Бизнес зона” за икономична услуга на пратка до 0.500 кг. е 4,96 лв., от 0.500 до 1 кг. - 5,82 лв., от 1 до 1.5 кг. - 6,74 лв., от 1.5 до 2 кг. е 6,84 лв. и за над 2 кг. - 7,51 лв. В тези цени са включени ДДС, такса гориво, процент от наложния платеж и др.п., като важат за цялата страна.

Срокове на доставка:
Населени места в „Бизнес зона” - до 2 работни дни след потвърждаване на поръчката.
Поръчки генерирани в петък, се доставят във вторник или сряда.
Населени места извън „Бизнес зона”- съгласно графика на „Спиди”.

» вижте населените места от Бизнес зоната на Speedy:

* Населени места с офис на Спиди

Електронните книги в нашата книжарницата се купуват чрез SMS на съответната стойност за конкретната книга директно от основния ни сайт, защото изискват регистрация на изтегления екземпляр, което изключва възможността за произволно копиране на книгите. Една книга може да се регистрира само веднъж и само на един компютър. Безплатните книги могат да се копират и разпространяват неограничено.

Художествена литература

Издателство ХуЛите